Bezienswaardigheden in Teruel in Aragón

Dit zijn de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Teruel in Aragón

Geüpdatet op

Jaarlijks reizen miljoenen mensen naar Spanje. Om populaire badplaatsen aan de Spaanse Costa’s onveilig te maken. Of voor een stedentrip naar de mooiste Spaanse steden. Spanje voelt als een bestemming dat allang niet meer onontdekt is, maar niets is minder waar. Het land is enorm groot en er zijn nog tientallen steden te bedenken waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Wat dacht je van de stad Teruel in de regio Aragón? In dit artikel lees je alles over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Teruel.

Inhoudsopgave:Dit zijn de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Teruel in Aragón

Waar ligt Teruel en hoe kom je er?

Teruel ligt in één van de meest desolate regio’s van Spanje, in de regio Aragón. Vanuit Valencia of Zaragoza rij je in ongeveer anderhalf uur naar Teruel. De stad is daarnaast ook goed te bereiken vanuit badplaatsen aan de Costa Blanca. De weg ernaartoe is alleen al prachtig. Je kunt onderweg ook een stop maken in het prachtige Guadalest. Er wonen net geen 35.000 mensen in Teruel. De stad is vroeger voornamelijk bewoond geweest door de Moren (moslims) en dat zie je terug in de vele prachtige bouwwerken in de stad. Door de samenvoeging van Moorse en Christelijke bouwstijlen zie je vrijwel nergens ter wereld dezelfde bouwstijl als in Teruel, de De Mudéjar architectuur.

Teruel beschikt niet over een vliegveld en doordat de stad behoorlijk compact is, kun je je bezoek aan de stad het beste combineren met een rondreis door Aragón of een vakantie aan de Costa Blanca. Het beste kun je hiervoor vliegtickets boeken naar Zaragoza of Valencia. Ik raad je daarna aan om op het vliegveld of in de stad een auto te huren. Voor een auto huren in Spanje raden wij altijd Sunny Cars aan omdat je via hen altijd volledig verzekerd bent.

Vind voordelige vliegtickets naar Valencia of Zaragoza.

Bekijk de mogelijkheden voor autohuur via Sunny Cars.

De kathedraal van Teruel

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Teruel is de kathedraal van de stad, oftewel de Santa María de Media Villa. Deze kathedraal is zonder twijfel één van de mooiste bouwwerken in de stad. De dertiende -eeuwse Moorse toren is prachtig, maar ook de binnenkant – met een prachtig versierd plafond – is de moeite waard. Je kunt de kathedraal gratis bewonderen.

Bezienswaardigheden in Teruel in Aragón

Torre de el Salvador

De Torre de el Salvador is dé blikvanger van de stad Teruel. Deze prachtige mudéjarartoren is gebouwd in de veertiende eeuw en is bedekt met gekleurde tegels in prachtige patronen. Tijdens het hoogseizoen kan de toren beklommen worden voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Escalinata de Teruel

De Escalinata de Teruel is een prachtige trap met twee torens die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Teruel. De patronen en kleuren zijn werkelijk prachtig en kenmerkt de typische mudéjarstijl. Onderaan de trap is een klein parkje waar je heerlijk kunt relaxen.

Escalinata de Teruel
Mooiste bezienswaardigheden in Teruel
Aankomst

Plaza del Torico en Fuente del Torico

Plaza de Torico is het middelpunt van de stad Teruel. Dit plein is de belangrijkste onmoetingsplein voor de locals en één van de gezelligste plekken voor een hapje of drankje. Het plein dankt haar naam aan de fontein met bovenop een stier.

Plaza del Torico en Fuente del Torico

Het viaduct

Net buiten het historische centrum vind je een bijzonder mooi bouwwerk, het Acueducto de Teruel dat twee delen van de stad met elkaar verbindt.

Het viaduct
Het viaduct in Teruel

Eten en drinken in Teruel

Net als op veel andere plekken in Spanje draait het leven in Teruel om het lekkerste eten en drinken. Zojuist noemde ik al het Plaza de Torico waar veel restaurants en kroegen gevestigd zijn. Ons favoriete restaurantje ligt echter net iets buiten het plein. Bij Pura Cepa Vermú eet je de lekkerste – en dan overdrijf ik niet – pintxos voor prima prijzen. Het is een klein restaurantje waar veel locals komen tijdens de lunch dus je moet mazzel hebben dat er een plekje vrij is aan de bar. De sfeer is echt super fijn én je kunt kiezen uit 125 verschillende soorten Vermouth, één van de typische Spaanse drankjes.

Pura Cepa Vermú in Teruel

Accommoda tips in Teruel

Word je helemaal blij van de heerlijke sfeer in de stad en wil je wat meer tijd doorbrengen in de stad en omgeving? Hieronder vind je een aantal fijne accommodaties:

  • Hotel Isabel de Segura ligt iets buiten het centrum, maar je kunt er gratis parkeren en je kunt prima lopen naar het centrum.
  • Hostal el Bugar is één van de meest hippe accommodaties in de stad.
  • Hotel Oriente ligt middenin het centrum van de stad.

Disclaimer: Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Boek jij bijvoorbeeld een hotel, accommodatie of vakantie via één van deze links of schaf jij online producten aan, dan ontvangen wij een kleine commissie. Jou kost dit niets extra’s, maar wij kunnen er op deze manier voor zorgen dat wij onze website(s) draaiende kunnen houden. Je helpt ons dus enorm als je iets boekt via één van onze links. Alvast bedankt!